ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΜΑΣ

ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΄΄2012΄΄

ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ 
ΣΤΗΝ ΡΩΜΙΑ Δ.ΖΗΡΟΥ 18-08-2012


-------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------


ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ 
ΣΤΗΝ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ Δ. ΖΗΡΟΥ 24-08-2012
ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΜΑΣ

Μέγας Χορηγός της εκδήλωσης!!!

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους χορηγούς μας 
που ευαισθητοποιούνται...
για τον συνάνθρωπο, 
για την τέχνη και τον πολιτισμό.
Λυπούμαστε για τον Δήμο μας 
που αδιαφορεί για αυτό το πολιτιστικό δρώμενο 
που πέραν της διασκέδασης...
 έχει κοινωνικό χαρακτήρα!
Ελπίζουμε η συμμετοχή όλων σας στην εκδήλωση να μας δώσει δύναμη και κουράγιο 
για να πραγματοποιήσουμε και του χρόνου 
μια νέα εκδήλωση.

Σας περιμένουμε όλους 
24 Αυγούστου 21:00 
να γελάσουμε όλοι μαζί!!!Ευχαριστούμε πολύ την διάθεση και άλλων συνανθρώπων μας να γίνουν χορηγοί της εκδήλωσης. 
Δυστυχώς η διάθεση χορηγιών έκλεισε και δεν μπορούμε να δεχθούμε άλλες χορηγίες.
Θα χαρούμε να αξιοποιήσουμε την διάθεσή σας για χορηγία στο μέλλον σε μια νέα εκδήλωση.


Ο ΜΟΥΣΑΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ, ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΤΟΝ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΠΕΡΝΤΕ ΜΑΣ...  
Ε ρε γλέντια που θα κάνουμεεεεε!!!!!!!Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΣΤΗΝ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ 2012
Με την Άρνηση Υποστήριξης του Δήμου Ζηρού

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Με αθρόα συμμετοχή του κοινού τόσο από την Φιλιππιάδα όσο και από τα γύρω χωριά αλλά και την Άρτα ολοκληρώθηκε η εκδήλωσή μας ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΣΤΗΝ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ 2012 <<Με την Άρνηση Υποστήριξης του Δήμου Ζηρού>>.
Σημαντική ήταν και η ανταπόκριση του κοινού στο κάλεσμα για τρόφιμα που παρέλαβε και θα διαθέσει η Ενορία μας στους φτωχότερους από εμάς.
Ευχαριστημένος έφυγε ο κόσμος αφού γέλασε και σατίρισε μαζί με τον Καραγκιόζη την σημερινή πραγματικότητα της Φιλιπππιάδας αλλά και της Ελλάδας μας γενικότερα.
Αίσθηση προκάλεσε το θερμό χειροκρότημα του κοινού που έδωσε ρυθμό και εξέφρασε την γενική αγανάκτηση του κόσμου όταν ο Καραγκιόζης αναφέρθηκε με το παρωνύμιο ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ… στην πλατεία που παιζόταν η παράσταση, εκεί ο κόσμος με την φωνή των φιγούρων ξέσπασε την οργή του για την παντελή αδιαφορία του Δήμου Ζηρού ως προς την προστασία των παιδιών μας που παίζουν στην (αν λέγετε έτσι) παιδική χαρά της πλατείας Γ. Παπανδρέου (Πλατεία Τσιμέντων).
Τα πολλά χειροκροτήματα, τα συγχαρητήρια και η θερμότητα του κοινού καθ’ όλη την εκδήλωση αλλά και κατά το τέλος μας υποχρέωσε να υποσχεθούμε μια νέα Παράσταση Καραγκιόζη του χρόνου μαζί με μια με μια έκπληξη!!!
Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΣΤΗΝ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ από φέτος ορίζετε θεσμός που κανένας δεν θα καταστείλει.
Η παρουσία του Δήμου Ζηρού ανύπαρκτη όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο.
Ένα μικρόφωνο σε ορθοστάτη μπροστά από τον Μπερντέ περίμενε τον Δήμο Ζηρού να αντιπαρέρθει ή τουλάχιστον να χαιρετίσει την εκδήλωση αλλά άνθρακας ο θησαυρός…
Άραγε δεν είχε τίποτα να πει ο Δήμος μας μιας και ο εγωισμός της καρέκλας εξανάγκασε τους αρμόδιους στην καθήλωση του εμείς είμαστε και σε όποιον κάνουμε; Ή μήπως η <<ανωτερότητα>> του που συνοδεύετε με έλλειψη στοιχειώδους πολιτισμού και ανθρωπιάς θεώρησε χαμηλού επιπέδου την εκδήλωση και το κοινό που ασφυκτικά την παρακολούθησε με προσοχή;
Όπως και να έχει ένα είναι το αξιοσημείωτο που πρέπει όλοι οι Δημότες του Δήμου Ζηρού να λάβουμε υπόψη… ο Δήμος Ζηρού απουσιάζει με σύστημα όπως πρακτικά εφαρμόζει με πάγια τακτική όταν δεν έχει προσωπικά συμφέροντα και ωφέλει…
Στην εκδήλωση αυτή ο Καραγκιόζης ήταν καυστικός και δεν συνέφερνε το Δήμο Ζηρού να παρευρίσκεται για  να απολαύσει τους μποναμάδες που του έστελνε σε όλη την Παράσταση ο Καραγκιόζης.
Σημειωτέο και μη εξαιρετέο όμως είναι ότι ο Δήμος Ζηρού για όσους δεν λαμβάνουν ορθά την ερμηνεία Δήμος, δεν είναι μόνο η κυβερνούσα παράταξη αλλά σύσσωμος ο Δήμος όπως εκφράζετε και με τις μερίδες της αντιπολίτευσης, αυτές δηλαδή τις παρατάξεις που θα έπρεπε να παρευρίσκονται στην εκδήλωση για να πείσουν έστω αυτούς τους λίγους μέλλοντες ψηφοφόρους τους που ήταν εκεί ότι διαφέρουν από τους κυβερνώντες και ότι  ενδιαφέρονται για την πρόοδο, την ανάπτυξη και τον πολιτισμό αυτού του τόπου, όλα αυτά δηλαδή που θα υποδυθούν στο ρόλο τους τις ερχόμενες εκλογές για να κερδίσουν ψήφους!
Δυστυχώς άνθρακας ο θησαυρός κι εδώ…
Όπως λοιπόν καταλαβαίνετε… στην Φιλιππιάδα με τόσο άνθρακα είναι σαν και να είμαστε όλοι μας ανθρακωρύχοι… σκεφτείτε καλύτερα λοιπόν την κατάσταση για να σηκώσουμε όλοι ανάστημα μπας και γλυτώσουμε τα επόμενα χρόνια το αναθεμάτισμα από τα παιδιά μας…
Η προσπάθειά μας για πρόοδο και πολιτισμό σε συνάρτηση με την κοινωνική αλληλεγγύη δεν είναι μια προσωπική αντιπαράθεση προς τον οποιονδήποτε αλλά μια γενικότερη αγανάκτηση που ζητάει τρόπο έκφρασης και προφανώς το κατάφερε μέσα από αυτή την Πολιτιστική Κοινωφελή Εκδήλωση.
Και του χρόνου να έχουμε όλοι υγεία και να δώσουμε νέο ραντεβού στην επόμενη εκδήλωση Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΣΤΗΝ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ <<Ελπίζουμε να είναι τότε με την υποστήριξη του Δήμου Ζηρού και όχι με την άρνηση…>>.


Φιλικά
Γιώργος Ηπειρώτης
Καραγκιοζοπαίχτης
Διοργανωτής της εκδήλωσης


Καλοί μου φίλοι, θα παρακαλούσα πολύ όποιος συμμετείχε στην εκδήλωση - Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΣΤΗΝ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ (Με την Άρνηση Υποστήριξης του Δήμου Ζηρού) - και έβγαλε φωτογραφίες να μου τις στείλει στο email karagkiozis.paradosi@gmail.com γιατί λόγω ζημιάς στην κάρτα μνήμης της φωτογραφικής μηχανής μας χάσαμε όλες τις φωτογραφίες που βγάλαμε.
ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥΣΟ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΣΤΗΝ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ 2012 
ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΗΡΟΥ
(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ)


-------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ!
Η χαρά και το χαμόγελο στο πρόσωπο των παιδιών...
είναι το ποιο ακριβό πράγμα στο κόσμο!
Σήμερα κατασκευάσαμε τον Καραγκιόζη.
ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΩ ΝΕΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ.


Η χαρά που βιώσαμε τόσο τα παιδιά όσο κι εγώ ήταν τόσο μεγάλη στην πρώτη μας συνάντηση που στέκεται αδύνατο να μην ξαναβρεθούμε και αυτή την εβδομάδα!
Καλό όμως θα ήταν να έχουμε συμμετοχή τουλάχιστον στην Παράσταση και από μεγαλύτερης ηλικίας χωριανούς!
Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ... ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥΣ!

-------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------
Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ!


Είναι τόσο μοναδικό να είσαι μεταξύ παιδιών! 
Ο ίδιος αισθάνεσαι παιδί...
Ξεχνάς τα προβλήματα και θυμάσαι ότι πέρα από αυτά στην ζωή υπάρχει και το γέλιο!
Και σε αυτή την ΔΩΡΕΑΝ (με δικά μου έξοδα εκδήλωση και με την αδιαφορία των όσων θα έπρεπε να την στηρίξουν) πέρασα υπέροχα μαζί με τους μικρούς μου φίλους! 
Σήμερα κατασκευάσαμε τον Μορφονιό.
ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΩ ΝΕΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ.
Ελπίζω σε κάποια νέα εκδήλωση να υπάρξει ενδιαφέρον και να τύχουμε της υποστήριξης 
από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΑΝΑΝΕΩΝΩ

ΤΟ BLOG ΜΟΥ ΣΥΝΕΧΩΣ

ΜΕ ΝΕΟ ΥΛΙΚΟ!

Ωστόσο για φιγούρες και οποιοδήποτε υλικό του Θεάτρου Σκιών που επιθυμείτε και δεν βρήκατε αναρτημένο στο Blog μου παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου.

ΜΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ !!!

Πριν από λίγες μέρες ένα μικρό παιδάκι επικοινώνησε μαζί μου για να αποκτήσει κάποιες φιγούρες μου, ήταν βέβαιο ότι αυτό το μικρό παιδάκι που δεν γνωρίζω και δεν με γνωρίζει από κοντά έχει τον ίδιο φίλο με εμένα, ποιον άλλο από τον Καραγκιόζη!

Τελικά ο πιτσιρικάς έγινε και δικός μου φίλος!

Δυστυχώς όμως αυτό το γλυκό παιδάκι που έχει τόση αγάπη για όλους μας δυσκολεύεται να γίνει φίλος με την Ζωή! και αυτό γιατί πάσχει από Λευχαιμία και δυστυχώς καθημερινά αγωνιά αν θα μπορεί και την επόμενη μέρα να παίξει με τις φιγούρες του… αν θα μπορεί και πάλι να κοιτάξει τα μάτια των γονιών του και να ακούσει τις φωνές τους να του λένε πόσο πολύ το αγαπάνε!

Η ζωή επέλεξε να περάσει αυτό το παιδάκι από αυτή την σκληρή δοκιμασία κι όμως το μικρό αυτό παιδί στέκεται δυνατό και με χαμόγελο ρεαλισμού αντιστέκεται στην ασθένειά του!

Πριν μάθω για το μαρτύριό του όταν του έστειλα τις φιγούρες που του αρέσανε ζούσα με την ψευδαίσθηση ότι με την πράξη μου αυτή το είχα κάνει πολύ χαρούμενο και έλεγα μέσα μου ότι έκανα ότι καλύτερο μπορούσα… στην συνέχεια όμως μελαγχόλησα όταν έμαθα ότι η πραγματική χαρά του θα ήταν αν έβρισκε κάποιον που α τον νοιάζονταν και που ανώδυνα θα του προσέφερε ζωή ως Δότης Μυελού των Οστών!

Πολλοί από εμάς θα έχουμε ανατριχιάσει στην άσχημη ιδέα της Λευχαιμίας κι όντως θα παρακαλούμε τον Θεό να μην ζήσουμε κάτι τέτοιο ή θα τον δοξάζουμε που δεν ζήσαμε αυτή την κόλαση μέχρι σήμερα…

Το παιδάκι αυτό όμως παρακαλεί τον Θεό να ζήσει και αυτό εξαρτάται και από εμάς τους ίδιους… Μην απορείτε για αυτά που γράφω… Ρίξτε μια ματιά σ αυτό τον σύνδεσμο http://www.bestrong.org.gr/el/learncancer/treatment/stemcellandbonemarrowtransplants/donorofmarrow/

και αν νομίζετε ότι μπορούμε να απαλλάξουμε αυτό το μικρό παιδί και δυστυχώς πολλούς ακόμα συνανθρώπους μας από αυτό το μαρτύριο ας γίνουμε ΔΟΤΕΣ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ.

Δεν θα κάνουμε απλά κάτι σπουδαίο και μοναδικό για εκείνους που εκλιπαρούν να τους δώσουμε την ευκαιρία να ζήσουν αλλά θα κάνουμε μια πράξη που θα μας γεμίσει αγάπη, ευγένεια και σεβασμό πρώτα απ’ όλα για τους εαυτούς μας και μετά για τους συνανθρώπους μας!

Ας νιώσουμε πραγματικά άνθρωποι προσφέροντας Ζωή στους συνανθρώπους μας την ίδια στιγμή που δεν θα ρισκάρουμε και δεν θα χάσουμε τίποτα περισσότερο από ελάχιστες στιγμές του χρόνου μας!

Φιλικά και με κάθε σεβασμό απέναντι στον μικρό μου φίλο και όλους τους πάσχοντας και μη συνανθρώπους μας.

Γιώργος Ηπειρώτης